Wat is wiskundeplezier?

Zelf wiskundeplezier ervaren?

Ik help je aan de juiste mindset met praktische tools!

"De wekelijkse video's van Erik waren me al opgevallen en ik heb zojuist het Expert-traject Wiskundeplezier afgerond. Goed verzorgde webinars en online verwerkingsmateriaal vol inspiratie. Wat mij aanspreekt is het belang van spel in de lessen. Hierdoor gaan leerlingen zelf nadenken en komen ze echt tot begrip. Het 'durven, doen, begrijpen' komt bij elkaar: niet alleen in de wiskundeles, maar in de algehele leerhouding."
- Machteld Peters, specialist begaafdheid SE/ZOO

Voor wie is Mathplay?

Docenten en coaches (in het onderwijs)
Mathplay is geschikt voor leraren op de basisschool, in het middelbaar onderwijs en het MBO. Weerstand tegen cijfertjes en alles daaromheen kom je overal tegen. Met de Mathplay-methode pak je de oorzaken aan en dat kan op alle leeftijden en niveaus. Je behaalt er zowel online als in de klas successen mee!

Andere onderwijsprofessionals
Je hoeft niet per se voor de klas te staan, om aan de slag te gaan met de Mathplay-methode. Ook voor onderwijs(management)professionals is begrip van positieve psychologie en mindset in het onderwijs cruciaal. Hoe bouw je weerstand om naar nieuwsgierigheid en plezier? Hoe inspireer je personeel met masterclasses of online cursussen.


Reken- en wiskundeliefhebbers
Dat wiskunde leuk en spannend kan zijn, weet niet iedereen. Als jij er wél plezier aan beleeft ben je de rest een stapje voor. WIl jij net als ik wiskundeplezier verspreiden ? Ik leer je graag hoe dat kan!

Val je niet helemaal in de doelgroep maar vind je Mathplay wel heel interessant? Neem even contact met me op. Alles is wiskunde, dus wiskundeplezier is voor iedereen.

Leerzaam plezier met Mathplay 
De producten en diensten van Mathplay zijn ontwikkeld voor docenten, leerlingen en hun ouders. Het verandert wiskunde van saai en betekenisloos, tot een plezierige, boeiende en leerzame belevenis!

Waarom dit aanbod?

Als dé wiskundepsycholoog is het mijn missie om wiskundeplezier te verspreiden. Het is een mindset: vertrouwen in je eigen denkkracht. Toch zien veel leerlingen, ouders en anderen wiskunde als 'moeilijk'. Hoe vaak hoor je wel niet: 'Ik begrijp het gewoon niet. Het is zo ingewikkeld'?

Ik vraag me dan af: hoe help ik hen van die weerstand naar plezier te gaan? En wat heeft dat met wiskunde te maken?

Om deze vragen (en nog veel meer) te beantwoorden, ontwikkelde ik de Mathplay-methode. Het is de basis voor alle kennis die ik deel.

  • DURVEN, passie en zelfvertrouwen
  • DOEN, motivatie en doorzettingsvermogen
  • BEGRIJPEN, verdiepend probleemoplossen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, events en de laatste nieuwtjes over mijn activiteiten