over Erik van Haren

Na ruim 20 jaren voor de klas te hebben gestaan dacht Erik van Haren dat hij de perfecte leraar was. Totdat hij werd gewezen op een blinde vlek wat zorgde voor een paradigmaverschuiving in zijn wereldbeeld. In deze periode ontving Erik het waardevolle inzicht dat pas wanneer je voor de klas helemaal jezelf durft te zijn, je echt een ideale leraar kunt zijn voor je leerlingen.

Door plezier en vertrouwen uit te stralen geef je anderen een mogelijkheid om te genieten van een ontdekkingsreis door hun brein. Een gevoel van geluk dat je ervaart wanneer je spelenderwijs en vol nieuwsgierigheid, op zoek gaat naar de waarheid. Dát is wiskundeplezier, de mindset die Erik in één woord had gevangen, waarmee hij zijn missie op effectieve wijze kon communiceren. Het boek 'Wiskundeplezier, verander je mindset door te durven, doen én begrijpen', werd zijn ode aan het leren, waarin hij zijn waardevolle lessen deelde die hij had geleerd, waarvan hij de onderliggende processen met terugwerkende kracht begreep.

Toen Erik in 2021 een uitnodiging ontving om een TedX-talk te mogen geven over wiskundeplezier werd het hem ineens duidelijk: dit gaat niet alleen over wiskunde, het is een metafoor voor het gehele leven. De drie elementen voor zijn methodiek durven-doen-begrijpen wisselen elkaar op natuurlijke wijze in élk leerproces steeds af. Deze methodiek vormt de basis van elk natuurlijk groeiproces en vergroot jouw denkkracht naar meer vrijheid, leerplezier en levensgeluk. Deze natuurlijke growflow heeft Erik Kerngroei genoemd en waarover hij wekelijks mensen inspireert via zijn vlogs op YouTube.

Inmiddels is Erik onder dezelfde naam een HNLP-instituut gestart, waarmee hij mensen die open staan voor verandering en bewuster willen worden van hun vaak zelf opgelegde beperkingen, help om Kerngroei te omarmen en laat ervaren dat ze zelf de regie kunnen pakken over hun leven.

  • DURVEN, passie en zelfvertrouwen
  • DOEN, motivatie en doorzettingsvermogen
  • BEGRIJPEN, verdiepend probleemoplossen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, events en de laatste nieuwtjes over mijn activiteiten