Trainingen voor leraren

Ik wil je helpen om wiskunde leuk te maken! Zodat ook jij je leerlingen kunt motiveren met visueel aantrekkelijke wiskunde vanuit een positieve mindset. Eerder deed ik dit voor Kangoeroe, Smartpool en de Wageningse Methode. Inmiddels werk ik samen met Daniel Finkel (mathforlove) en James Tanton (Global Math Project). Mathplay verovert de wereld, doe je mee?

“Moeten we dit kennen voor de toets?”
Dit was één van de meest gestelde vragen van mijn leerlingen, zeker in de weken voor een toetsweek. Met het curriculum als heilige graal en de het eindexamen als einddoel maak je als docent elke dag keuzes over de te behandelen leerstof, de diepgang en de vorm. Maar is het eindexamen wel het (enige) doel? En heiligt dit doel alle middelen?

“Where your focus goes, your energy flows…”

Kritische ouders en de controlerende schoolleiding
Naast bezorgde vragen van onzekere leerlingen zijn er ook de kritische ouders en de controlerende schoolleiding die over je schouders mee kijken. Want resultaten moeten worden behaald. Vaak met het saai inslijpen van onbegrepen routines tot gevolg. Terwijl wiskunde zoveel meer kan zijn dan dat.

Wiskundig denken is voor iedereen
Door je lessen anders in te delen en wiskunde boeiender aan te bieden komt er meer plezier in de wiskundeles en wordt er meer geleerd. Want iedereen is te verleiden om na te denken over een wiskundig probleem. Mathplay producten stimuleren spelenderwijs nadenken en discussiëren. 

Enthousiasme en plezier verspreiden!
Word de enthousiaste docent die het leukste vak op school geeft. Hoe meer een leraar een positieve neiging tot leren en spelen uitdraagt, hoe meer leerlingen dit enthousiasme en plezier omarmen en zelf beginnen met het verspreiden van dit plezier.

Help onze leerlingen de probleemoplosser te worden die de wereld kunnen verbeteren
Kinderen zijn van jongs af aan geïnteresseerd in wiskunde. Ze tellen voor de lol en vergelijken verschillende objecten tijdens het spelen. Hoe geweldig is dat! Kinderen zijn vanaf jong geïnteresseerd in wiskunde!

"Wiskunde is een ideale manier om creativiteit en flexibiliteit te leren."


Positieve wiskundelessen
Spelenderwijs wiskunde doceren zorgt voor leuke positieve wiskunde lessen. Met als gevolg dat het plezier en begrip toeneemt en de resultaten stijgen. Het Mathplay-aanbod loopt van producten en lesmateriaal tot workshops en lezingen, tot intensieve trainingen en mathplay-gecertificeerd wiskundecoach.


Tijd voor verandering 
Het is tijd voor verandering! Voorbij is de manier van wiskunde van de vorige eeuw, waarmee hersenloze fabrieksrobots worden gecreëerd. Verdiep je in wat er allemaal nog meer mogelijk is in een klaslokaal.

Leerzaam plezier met Mathplay 
De producten en diensten van Mathplay zijn ontwikkeld voor docenten, leerlingen en hun ouders. Het verandert wiskunde van saai en betekenisloos, tot een plezierige, boeiende en leerzame belevenis!

Maak wiskunde het leukste vak op school
Laat mij je helpen wiskunde het leukste schoolvak te maken! Zodat het met meer plezier en begrip wordt beleefd. Bekijk de video’s, spellen en het lesmateriaal dat ik maak om jou en je leerlingen te enthousiasmeren. Ik wil je laten zien en ervaren dat het voor iedereen mogelijk is om van wiskunde te kunnen genieten. Voor de KNBB heb ik het lessenpakket “wiskunde aan de pooltafel” geschreven. Hiermee ben ik op het jeugdjournaal gekomen, maar ook NOS langs de lijn en omstreken, Q-music en vrijwel alle dagbladen hebben hierover bericht. Maar ook voor stichting de Wageningse Methode en Kangoeroe heb ik veel nuttig materiaal mogen maken.

Probeer Mathplay eens uit

  • Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwbrief met tips, aanbiedingen, events en de laatste nieuwtjes over mijn activiteiten.
  • Volg me op social media (facebook, instagram en LinkedIn) en laat mij je helpen om wiskundeplezier te verspreiden.
  • Abonneer je op mijn YouTube kanaal en laat me je inspireren door mijn thema-video's: "Alles is wiskunde!", waarin ik laat zien dat wiskunde overal is. "Groei en bloei". Hierin staat (wiskunde) leren met groeidenken centraal. "Spelen is leren". Leuke en leerzame spelvormen, voor thuis of in de les. "Kix 4 Niks". Bijzondere wiskundige hersenbrekers, laagdrempelig en uitdagend. 
  • Meld je aan voor een workshop of masterclass en ervaar de energie in levende lijven. Houd facebook en mijn agenda in de gaten, misschien kom ik binnenkort bij jou in de buurt. 
  • Wil je dat ik langskom om jou en je collega's te enthousiasmeren? Dat is mogelijk! Vul hiervoor het contactformulier in en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Masterclass Mathplay-coach
Ben je ervan overtuigd dat het wiskunde onderwijs anders kan?
 Wil jij dat er meer plezier en begrip komt in de wiskundeles?
 Volg het expert-traject tot gecertificeerd Mathplay-coach. 
Tijdens dit intensieve traject leer je verschillende manieren spelenderwijs leren op maat in te zetten. Je wordt expert in het zelf creëren en hebt handvatten om anderen te coachen spelenderwijs leren succesvol in te zetten. Meer informatie over dit intensieve traject volgt binnenkort in de nieuwsbrief en social media.

Trainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor lerarenTrainingen voor leraren
  • DURVEN, passie en zelfvertrouwen
  • DOEN, motivatie en doorzettingsvermogen
  • BEGRIJPEN, verdiepend probleemoplossen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met tips, aanbiedingen, events en de laatste nieuwtjes over mijn activiteiten